Onze derde week in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van familiedekruijf - WaarBenJij.nu Onze derde week in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van familiedekruijf - WaarBenJij.nu

Onze derde week in Suriname

Blijf op de hoogte en volg

18 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Op dit moment zitten we in een internetcafe te Parmaribo.
(domineestraat )
Het was vandaag een bizzy day.
Vanochtend moesten we verhuizen naar de Wilhelminastraat. Eerst alle koffers inpakken, huis van Varshja en Rob schoonmaken,en naar Paramarobo gaan.
Het is Oscar's laatste vakantieweek en Bea's eerste vrije dagen na een inwerk/overdrachtperiode van Bernadette.
Met een taxi zijn we naar Pramaribo gegaan.
We vonden dat we dat wel verdiend hadden.Lekker bijkomen !
Voor de tweede keer logeren we in guesthouse twenty-4.(costerstraat) Aardige mensen en een schone betaalbare kamer.
Als eerste activiteit staat de best rotishop in town gepland. Dit op verzoek van Oscar die al een echte roti kenner begint te worden.Uit de Parbo, een maandblad overde in en out's van Suriname, stond een artikel over roti's.
En inderdaad Ram's Rotishop is een aanrader. Dus Nelleke, en andere liefhebbers dit is echt de moeite waard. Je likt letterlijk je vingers erbij af.
Morgen gaan we een bezoek regelen naar Galibi.Waar we een nachtelijk bezoek gaan brengen aan de reuzeschildpadden die eieren leggen op het strand.
Voorts heeft Oscar zijn judopak meegenomen. Dus we gaan naar de sportschool van Michiel. Afgelopen weken heeft Oscar zwemtraining gekregen van Louise ( een CIOS-stagaire ). Om zijn conditie een beetje op peil te houden.
Ook hebben we een bezoek gebracht aan het zwemfestijn van de Jeugd Christelijke Lionsclub te Nicketie. Veel waterpret, muziek en barbeque. Oscar en de Ciosers schrokken zich rot toen op hun patat echte kippepootjes (met nagel en al) werd geserveerd.
Voorts zaten wij bij een Hindoestaanse familie aan tafel met Parbobier. Als dit geen integratie is dan weet ik het ook niet meer. Als het mogelijk is probeert Bea wat sfeerfoto's toe te voegen.
Overigens krijg ik in Suriname steeds Indische taferelen op mijn netvlies.
Veel Appie's ( mijn vader ) zie ik hier voorbij gaan. Of lekker in zijn stoel hangen en iedereen bekijken.
Naast de creolen en hindoestanen zijn hier ook heel veel javanen.
De eerste week was ik nog een bleekscheet, maar volgens Wally de beheerder van het zwemabd, begin ik al echt javaans bruin te worden.
In suriname zijn ook veel indonesche restaurant te bespeuren naar hun kruiden te ruiken.
Ook hebben we al veel soorten kerken gezien. De islamitische moskee naast de joodse kerk. En de evangelische kerk in de buurt van de Baptisten,de protestans hervormde kerk in een prachtig klein gebouw naast het stenen gebouw van de katholieken. de mensen zijn hier ook nog erg vroom en gelovig. Heel trouw in hun kerkbezoek.Dit geldt voor Nickerie als Paramaribo.
Volgende keer een uitgebreid verslag van ons bezoek aan Galibi, Oscar'schoollessen,Bea'swerkzaamheden,
mijn vordering in de sportprojecten.

Een hartelijk groet voor iedereen van ons alle drie.

• 18 April 2007 - 10:16

Toos:

Ha piepeltjes van over de zee!
    Al weer drie weken daar en al zoveel beleefd.Alles gaat gewoon door,zo ook hier.Car,met Leuntje en Leen gaat het uitstekend:van 15 managers die training volgden in de Baak kregen wij 200 euro voor het project(op advies van Vrijwilligerscentrale N'wijk) en nog eens een donatie van 150 euro van een directielid van Siemens.Mogen ze vaker doen!
    Tipje voor die vieze toetsenboards in internetcafe:stuk magnetronplasticfolie meenemenen.Helpt!!
    Ik hoop dat jullie nu eindelijk jullie stek kunnen inrichten en de dozen kunnen uitpakken.Ik blijf jullie belevenissen volgen.Voor nu heel veel groeten uit Noordwijk!

• 18 April 2007 - 18:18

Mary En Hennie:

dag lieverds wat leuk om over jullie te lezen. Mary wil meteen komen nu ze las over de roti! En die vogel kun je natuurlijk gewoon Mary noemen,of anders Rakinah als je iets exotisch zoekt.....Wij hebben hier gelukkig ook een beetje zomer, Mary is Sumatraans bruin en Hennie Hollands roze. Hennie is nu drie weken bezig met mijn nieuwe baan het is tot nu toe heel erg leuk. We gaan in september pas op vakantie dus kunnen nog veel over jullie lezen! Veel liefs van ons, we schrijven zeker nog ns..kus Mary en Hennie en een harige hap van Billie.

• 18 April 2007 - 20:33

Arja:

Hoi lieve Be Ca en Os. Zo te lezen gaat het goed met jullie. En daar ben ik erg blij mee, want het moet toch wel een groot verschil zijn met het leven in noordwijk.Ik ben blij dat het met oscar ook goed gaat want al die nieuwe indrukken op die leeftijd is heel wat. Hier in vught gaat alles goed, olivier is druk met het voorbereiden van zijn examen.Joeri en ik hebben onze reis naar Costa Rica geboekt, het is nog lang niet zover maar wel een leuk vooruitzicht.Veel liefs uit vught tot de volgende keer.

• 19 April 2007 - 13:00

Tineke:

Hoi Bea,
    Leuk om jullie belevenissen te volgen!
    We hebben al een paar keer genoten van 'ons' buitenverblijf, vooral door het mooie weer. Het eerste kano-tochtje zit erop, gras is gemaaid en de bbq is ingewerkt!
    Veel plezier en succes de komende tijd!
    Groetjes Tineke Bom.

• 19 April 2007 - 20:21

Hilde:

hallo verre vrienden!
    Ook wij hebben de barbeque aan het werk gehad in dit zomerse voorjaar. Het is ook overal hetzelfde... (maar dan zonder teennageltjes). Leuk om te lezen hoe alles bij jullie verloopt. Ik zie jullie al helemaal voor me bij die verhalen! En nu zitten jullie in Galibi, Annet en ik vonden het echt heel mooi daar een aantal jaar geleden (wel erg heet). Ben benieuwd naar jullie foto's, of het daar erg veranderd is of niet. (info voor de overige lezers: Galibi is het enige indianendorp dat aan de kust ligt, heel bijzonder).
    Met ons gaat alles goed, ook met de kinderen. Gisteren de eerste keer een uitvoering van Sofietje op ballet gezien, erg leuk! Bram heeft het erg naar z'n zin bij de reddingsbrigade, dat wordt echt een waterrat, en Otto is de laatste tijd druk aan het spelen bij neef Henkie.
    Bij onze bbq was overigens ook Ellen-Rose aanwezig, die vertelde dat wij jullie moesten aanraden om naar Apura te gaan. Vanuit Nickerie met de boot in 2 uur te bereiken over de Commewijne rivier als ik me niet vergis. Moeten jullie wel de speedboot nemen, want anders doen jullie er 10 uur over! Schijnt echt heel mooi te zijn daar, en zij kan het weten want die kent alle hoekjes van Suriname van binnen en buiten!
    Ik wou dat ik even bij jullie om een hoekje kon kijken... of liever, bij jullie kon zijn! Nou ja, schrijf maar veel, dan zie ik jullie zo voor me!
    Veel liefs, ook van de rest
    xxx

• 22 April 2007 - 18:49

Marry,jack,maarten:

hallo lieve mensen,
    leuk jullie verhalen te lezen en zo mee te beleven!
    Jack heeft reeds een echt Surinaams kleurtje,valt hij over vier weken niet zo op.Maarten tobt met een zonne allergie,waar we maar even voor naar de huisarts gaan.
    het zou heel goed kunnnen dat de andere klimaatsomstandigheden juist goed voor hem zijn;zijn roots liggen er toch?!
    we gaan deze week maar eens proef kofferspakken.
    kunnen we nog wat voor jullie meenemen??
    meld het dan even en het komt voor de bakker.
    leuk om wat over het geloofsleven te horen,daar in Suriname.Wij gaan ook graag naar een evangelische gemeenschap.
    luitjes heel veel goeds en tot schrijfs!

• 22 April 2007 - 21:17

Carry En Tom:

Hoi Musketiers wat klinkt het allemaal leuk een echt avontuur.Hoe is het in jullie ''eigen'' huisje? Wij zijn met Django naar de camping geweest en het ging prima ze vindt het geweldig en het slapen in de caravan ging ook goed ze geniet duidelijk van alle aandacht die ze krijgt van iedereen.Wij vinden het leuk om jullie belevenissen bij te houden zo genieten we een beetje met jullie mee. Oscar veel plezier op school.Groetjes van ons en een poot van Django.

• 23 April 2007 - 17:43

Dion :

heey oscar het gaat goet met mij kijk ff op habbo ik heb een bericht gestuurt met me telefoon nummer erin dus bel ne ff.
    groeten dion uit je ouwe klas
    -----------------------------------------